Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, insan odaklı hizmet anlayışımızın en güzel örneklerini sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarımızla ortaya koyuyoruz. Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri’nin en temel amacı okul öncesi eğitim hizmeti alamayan çocuklara ücretsiz okul öncesi eğitim olanağı sağlamaktır.

Merkezlerimizde, Milli Eğitim müfredatına uygun olarak 48-68 aylık çocuklara eğitim verilmekte olup, sabah ve öğlen olmak üzere ikili sistemde eğitim hizmeti sunulmaktadır. Merkezlerimizde bir adet yemekhane bulunmaktadır. Günlük olarak sabah grubuna kahvaltı, öğle grubuna ikindi öğünü ücretsiz olarak verilmektedir. Öğrencilerimize verilen çanta, kırtasiye malzemeleri ve eğitim setleri de Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.

Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezleri 3 Şubat 2020 tarihi itibari ile 450 öğrenci ve 6 merkezle eğitim vermeye başlayıp 32 merkez ile eğitimlerine devam etmektedir. Bütün şehir kapsamında ve ilçelerimizde Bursa Yuvam Çocuk Eğitim Merkezi açılması için çalışmalar devam etmektedir.

2022-2023 Eğitim Öğretim döneminde faaliyete başlayan 03-06 Yaş Grubu Personel Kreşi Çocuk Eğitim Merkezimiz Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personele yönelik hizmet vermektedir. Kreş hizmetleri kapsamında; İngilizce, rehberlik, akıl oyunları, müzik ve spor alanında çocukların gelişimini destekleyici kursların yanı sıra ‘Şehrim Bursa’ müfredatı uygulanmaktadır. Merkezimizde sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı hizmeti sunulmaktadır. Çalışma saatleri hafta içi 07.30- 18.00 arasındadır.

Merkezlerimizde Milli Eğitim müfredatına ek olarak ‘Şehrim Bursa’, ‘Değerler Eğitimi’ adında kültürel-eğitim modeli uygulanmakta ve çocuklara yaşadıkları şehrin kültürel, tarihi ve manevi değerleri de öğretilmektedir. Müfredat kapsamında öğrencilerimize yönelik  sosyal aktiviteler ve kültürel geziler düzenlenmektedir.